Ωκυρρόη

H μυθική φροντίδα για θεϊκή ομορφιά

Από την πατρίδα των εννέα Μουσών, φέρνουμε την πιο πλούσια πηγή θεραπευτικών, καλλωπιστικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων. Ανάμεσα στα Πιέρια, τόπο κατοικίας των Εννέα Μουσών και τα Χάσια, το θρυλικό βουνό απέναντι από τον Όλυμπο και το βασίλειο των θεών, υπάρχει ένα οροπέδιο που φιλοξενεί παραπάνω από εκατό γαϊδουράκια.

Σε μια προστατευμένη έκταση, με καστανιές, πεύκα, έλατα και βελανιδιές, ζουν την κάθε τους μέρα στις πιο αγνές και φυσικές συνθήκες, τρώγοντας κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου αγριόχορτα και αγριολούλουδα της ορεινής ελληνικής φύσης. Σαν αντάλλαγμα μας προσφέρουν το γάλα τους, την βασική πρώτη ύλη των μοναδικών στο είδος τους ελληνικών καλλυντικών OKIRÒI.

Καλλυντικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικές θεραπευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητες που δανείζονται το όνομά τους από την Ωκυρρόη, την κόρη του σοφού δασκάλου, πολεμιστή και θεραπευτή Κένταυρου Χείρωνα και κληρονόμο της θεραπευτικής του σοφίας. Μια ύπαρξη μυθική αλλά και μοιραία, καθώς όταν αρνήθηκε να ανταποκριθεί στον έρωτα του θεού Απόλλωνα, εκείνος, κατά τη μυθολογία, τη μεταμόρφωσε σε φοράδα ή γαϊδούρα.

Εμείς επιλέξαμε συμβολικά το όνομά της για τα καλλυντικά μας OKIRÒI, καθώς αποδίδει με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη θεραπευτική και καλλωπιστική δύναμη του γάλακτος της μεσογειακής γαϊδούρας, που έρχεται για να αλλάξει την έννοια της φροντίδας και ομορφιάς όπως την βλέπαμε μέχρι σήμερα.

Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης του δέρματος, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά της καλύτερης ποιότητας, με αποδεδειγμένη δράση, με πρώτο και κύριο το γάλα γαϊδούρας αλλά και άλλα υλικά ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης.

Το γάλα γαϊδούρας

Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Γνωστό από την αρχαιότητα, για τις ευεργετικές του ιδιότητες, τόσο σαν πόσιμο όσο και σαν συστατικό καλλυντικών, το γάλα γαϊδούρας αποτελεί μια από τις πλέον αγνές φυσικές πηγές ομορφιάς. Με βιταμίνες όπως Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά βιταμίνης C, πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ενυδατικής ασπίδας στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας με άμεσα και ορατά αποτελέσματα για την ενυδάτωση του δέρματος. Οι πρωτεΐνες, με δομικά υλικά, αμινοξέα που συμμετέχουν στην σύνθεση του Φυσιολογικού Παράγοντα Ενυδάτωσης (ΝΜF) της επιδερμίδας, τρέφουν και τονώνουν το δέρμα. Προσφέροντας, έτσι, περισσότερο από το 40% των απαραίτητων αμινοξέων για το δέρμα, το γάλα γαϊδούρας αποτελεί δραστικό συστατικό για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων, καθώς τα συστατικά του συμβάλλουν ενεργά στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης, των βασικών προϋποθέσεων για επιδερμίδα υγιή, σφριγηλή και νεανική… στο πέρασμα του χρόνου.